Pogosta vprašanja in odgovori


Ali lahko montiramo filtracijski sistem AquaVallis DUO 5-10 na glavno dovodno cev?
NE!
Noben od filtracijskih sistemov, ki vsebuje mikrobiološki filtrski vložek AquaVallis ni primeren za namestitev na glavno dovodno cev v objekt. Vzroka sta dva:
  1. Priporočen pretok mikrobiološkega filtra je  od 2,3 l/min (5'') do 9 l/min (20'') in temu primerno so načrtovani tudi ostali filtrski vložki.
  2. Z namestitvijo na vhodi mikrobiološko čistimo vodo, ki jo uporabljamo tudi za spiranje WC-jev, pranje avtomobila…. Kapaciteta takšnega filtra pa je do 20 m3, kar pomeni, da bi ga bilo potrebno menjati na vsake 1,5 meseca (ob upoštevanju povprečne porabe gospodinjstva v SLO)
Če pa kupec želi čistiti vodo v celotnem objektu, mu priporočamo, da na vhodu namestimo grobo in fino mehansko filtracijo in nevtralizator vodnega kamna. DUO 10 (ali DUO 5 s posebno pipico) pa na mestu kjer običajno pijejo vodo.


Ali lahko filtri AquaVallis odstranijo vodni kamen?
NE!
Filtrski vložki AquaVallis in ostali vložki, ki so nameščeni v naših filtracijskih sistemih ne odstranjujejo vodnega kamna.

Vodni kamen lahko NEVTRALIZIRAMO z nevtralizatorji vodnega kamna, kot so magnetni nevtralizator ali pa VULCANO, ki jih imamo v naši ponudbi.
Pri nevtralizatorjih gre za spremembo strukture vodnega kamna (iz karbonitne v argonitno), tako da se le-ta ne prijemlje na cevi in grelna telesa. V tem primeru ne spremenimo trdote vode.

Druga možnost je uporaba IONSKEGA IZMENJEVALCA. V tem primeru pa odstranimo s pomočjo ionske mase ves kamen in tudi druge minerale. To možnost priporočamo tam, kje ima kupec v objektu nameščen bazen ali pa jakuzzy, kjer se voda dalj časa zadržuje na grelnih telesih.


Ostanejo bakterije in virusi na filtrih živi?
Od vrste filtra je odvisno ali ostanejo bakterije in virusi živi.

Ob uporabi oglenih filtrskih vložkov se mikroorganizmi nabirajo na filtru in tam ostanejo živi. Poleg tega pa se še razmnožujejo, saj je oglje organska snov in predstavlja hrano mikroorganizmom

Ob uporabi mikrobiološkega filtrskega vložka AquaVallis pa ostanejo mikroorganizmi na filtru pritrjeni in ker je na osnovnem materialu nanos baktericida in nimajo hrane tam tudi odmrejo.


Ali se pri vgradnji filtrov zmanjša pretok in tlak?
Zaradi vgradnje filtracijskega sistema AquaVallis se zniža tlak od 0,1 – 0,5 bar-a. Padec tlaka je odvisen  od višine vstopnega tlaka in tipa filtracijskega sistema, ki ga vgradimo. Višji je tlak večji bo padec. Primer: Pri vstopnem tlaku 3 bar-e in filtracijskemu sistemu AquaVallis TRIO 10 bo padec tlaka 0,3 bar-a.


Kako varna so filtrska ohišja proti izlitju vode?
Ohišja, ki jih uporabljamo imajo, s strani proizvajalca, izdan certifikat, da so primerna za uporabo do 12 bar-ov. Ohišja so testirana do 35 barov. Glede na to, da se tlak v vodovodnih inštalacijah redko dvigne nad 6 barov lahko zagotavljamo, da so ohišja varna pred izlitjem vode.


Ali lahko filtrirni sistem vgradim sam?
Ob nakupu filtracijskega sistema boste v embalaži prejeli navodila za montažo filtracijskega sistema in vso potrebno opremo. V kolikor imate nekaj osnovnega znanja o vodovodnih inštalacijah lahko priklop izvedete sami. V nasprotnem primeru vam priporočamo, da priklop izvede za to strokovno usposobljena oseba.


Ali je dovolj, če vgradim na vodovod samo ogleni filter?
Na glavno dovodno cev priporočamo vgradnjo tudi mehanskih filtrov, ki bodo iz vode odstranili mehanske delce, ki se v vodi pojavljajo. V naši ponudbi boste našli več vrst mehanskih filtrov. Za montažo na glavno dovodno cev priporočamo vgradnjo čistilnega mehanskega filtra, ki iz vode odstrani vse delce, ki so večji od 50 mikronov.


Kako dolgo delujejo filtrski vložki, kdaj ga zamenjam?
O življenjski dobi filtrskih vložkov je težko govoriti, ker je ta odvisna od kvalitete vstopne vode. Bolj je ta čista, daljša je življenjska doba in obratno. Priporočamo menjavo vsakih 6 mesecev.


Kako iz vode odstranim Klor?
Klor iz vode odstranimo s pomočjo oglenega filtra, ki nase veže raztopljene kemične spojine, ki se pojavljajo v vodi. Priporočamo menjavo oglenega filtrskega vložka vsakih 6 mesecev.


Kako iz vode odstranim pesek, rjo, blato?
Pesek, rjo in blato iz vode odstranjujemo s pomočjo mehanskih filtrov. Manjša je pora na mehanskemu filtru manjše delce bomo lahko odstranili. V naši ponudbi mehanskih filtrov lahko najdete mehanske filter z velikostjo pore od 0,5 do 50 mikronov.
Zagotavljamo zdravo in čisto pitno vodo
V košarici ni izdelkov


Cene vsebujejo DDV. Stroški dostave niso vključeni v ceno.

Zastopstvo in prodaja:
 
 

Najenostavneje
do 100% čiste
pitne vode!

Oglejte si naš video

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki obiskovalcem omogočajo čim boljšo izkušnjo in funkcionalnost spletne strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Ne strinjam se